Açma tarifi




MALZEMELER:

2 pk kuru maya
1sb ilik süt
1 sb siviyag
1 sise oda sicakliginda maden suyu(200ml)
1 kücük caybardagi toz seker
2 yumurta (aklari hamura sarisi üzerine
1.5 tatli kasigi tuz



YAPILIŞI:
Alabildigi kadar un 1tatlı kasigi mahlep İlik sütü derin bir  kaba aliyoruz.oda sicakligindaki soda ve siviyagi ekliyoruz.Yumurta akları mahlebi ilave ediyoruz. Karsima önce un tuz en son mayayi ekliyoruz. Hamurun üzerini kapatip 1 saat mayalanmasi icin bekletiyoruz
Yagli kagit tepsiye seriyoruz
Hamurdan mandalin büyüklügünde parcalar aliyoruz  yumusak margarin yada tereyag sürüp istege göre ic malzemesini koyup tepsiye aliyoruz 20 dk bekletip üzerlerine yumurta sarisi sürüyoruz
Önceden isitilmis 180° de üzeri kizarana kadar firina veriyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cheff mutfagi © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-