Ayva tatlısı


MALZEMELER: 

7 orta boy ayva ( birisi üzeri için), 2 orta boy elma,
şeker ,
kaymak 

YAPILIŞI: 

Altı adet ayva dışları soyulup ikiye bölünür ve çekirdekli kısımları alınır( çekirdek ve kabuklarının bir kısmı renginin güzel olması için pişirirken tencereye koyulur).Temizlenen ayvalar tencereye iç kısımları yukarıda olacak şekilde dizilir.Kalan bir ayva ve elmaların dışları soyulup rendelenir ve tencereye dizdiğimiz ayvaların orta kısımlarına yerleştirilir.Daha sonra herbir ayvanın üzerine 2 şer çorba kaşığı şeker koyulup, ayvaların yarısına gelecek miktarda su ilave edilip önce harlı ateşe koyulup, kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısığa getirip 3,5-4 saat pişirelim. Ocaktan aldığımız ayva tatlısını servis tabağına alıp soğutalım ve kaymak ile servis yapalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cheff mutfagi © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-