MALZEMELER:
2 su bardağı buğday ,
1 su bardağı nohut (haşlanmış) ,
1 su bardağı kuru fasulye(haşlanmış), yarım su bardağı pirinç ,
15 tane kayısı (küçük doğranmış) ,
10 tane incir(küçük doğranmış) ,
1 su bardağı üzüm,
1 tane elma (küp doğranmış) ,
1 çimdik tuz ,
1 tane portakal kabuğu rendesi,
1 kilo şeker,
1 tane çubuk tarçın ,
1 su bardağı süt fındık ,fıstık , nar
YAPILIŞI:
Öncelikle buğday ,akşam ocakta bir taşım kaynatılıp şişmesi için sabaha kadar bekletilir.Sabah ocağa koyulan buğdaya su ilave edilerek (uzerini 4-5 parmak gececek kadar) kaynatılır.Buğdaylar yumuşamaya yakın pirinç, nohut , fasulye , tuz, şeker ( zevkinize göre tadını ayarlayabilirsiniz ) ve çubuk tarçın ilave edilir. Kaynamaya devam ederken sırası ile elma , üzüm , kayısı ve incir koyulup malzeme yumuşayana kadar kaynatılır. En son süt ve portakal kabuğu eklenip ocaktan alınır ( bekledikce suyunu çekebileceği için susuz olmamasına dikkat edelim ). Servis yapılacak kaselere boşaltılır.. soguyanca üzerinin malzemesi koyulup Servis yapilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder