Vezir parmağı



Vezir parmagi tatlisi hazirladim.. 

Hamuru icin: 

250 gr. Oda isisinda tereyag, yarim su bardagi seker, yarim su bardagi siviyag, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 5-5,5 su bardagi un (unu olculu koymakta fayda var.. 

hamur kulak memesi yumusakliginda olacak)  malzemeler karistirilip yogrulur.. hamurdan kucuk parcalar alinip sekil verilerek irmiğe bulanarak yaglanmis tepsiye dizilir.. 175 dereceli firinda hafif kizarana kadar pisirilir.. serbeti icin : 5 su bardagi seker ve 5,5 su bardagi su ocakta 10 dakika kaynatilir.. ılık serbet ılık tatliya dokulur.. (ben yarim olcuyu dikdortgen borcama yaptim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cheff mutfagi © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-